Kurulla olikin paljon ohjelmaa tänä viikonloppuna. Perjantaina käväistiin Riston vanhempien luona, missä on Kurun mielestä hirveästi tarkastettavia paikkoja ja muutenkin pitää olla jatkuvasti valmiustilassa. Riston vanhempien Peltsi-koira suhtautui tällä kertaa paljon sallivammin Kurun touhuiluihin, vain kerran kuului hiljaista murinaa, kun Peltsi puolusti ruokaansa. Kuru veti hillittömät hepulit takapihalla ja kaiveli tietysti myös kukkapenkkiä, kuten pienten pentujen kuuluu. Tietysti käytiin myös jännittävällä kävelyllä uusien hajujen keskellä. Kuru taas kuolaili autossa menomatkalla, mutta ei kuitenkaan vastustellut autoon menoa eikä ramppaillut levottomasti. Saa nähdä, miten se tottuu.

Lauantaiaamuna käytiin sitten Myryn kanssa leikkimässä. Pojilla olikin kivaa. Heti irti päästyään molemmat juoksivat pää viidentenä jalkana onnessaan. Kyllä niissä jotain samaa on. Paljon ne jaksoivatkin riehua ja juosta keskenään, mutta välillä piti etsiä maasta herkkuja (=jäniksenpapanoita ja keppejä). Ovelasti Myry kuitenkin osasi aina houkutella Kurua leikkiin. Juoksu taitaa olla molempien leipälaji. Ja lauantai-iltana olikin ihanan hiljaista ja rauhallista.

Tänään oli vieläkin jännempi päivä. Aamulenkillä törmättiin niemenkärjessä 12-viikkoiseen labradorinnoutajatyttö Kailiin. Omistajalle sopi, että pennut tutustuvat, ja niinpä tuulispäät pääsivät viilettämään hulluina ympäri niemeä. Kurulla riitti kyllä intoa siihen hommaan, eikä Kaili jäänyt ainakaan kakkoseksi. Kuru osasi ihme kyllä jopa painia aika nätisti Kailin kanssa, kun tajusi, että se onkin pienempi kuin se itse. En olisi uskonut, että se ymmärtää. Kaili tuntuikin olevan reipas ja pitävän hyvin puoliaan, sopiva leikkikaveri Kurulle siis.

Puolenpäivän aikaan lähdettiinkin ajamaan kohti Mäntsälää, missä oli kasvattajan järjestämä pentupäivä. Paikalla oli 9 pentua ja yksi aikuinen koira. Kurun sisaruksista paikalla olivat kaikki paitsi yksi veli, loput pennut olivat kaksi päivää nuoremmasta Ailegas-pentueesta, ja aikuinen koira oli Ailegas-pentueen emä Omppu. Ensin käytiin sorakuopalla pentukoulussa opettelemassa ihmisten tervehtimistä, käsittelyn sietoa ja kontaktia. Oli ainakin meille tosi hyödyllistä, varsinkin kontaktiharjoitukset ja tervehtiminen. Kirsu on kyllä onneksi huolehtinut pienestä saakka tuota käsittelyn sietoa, eikä Kuru juuri pullikoi vastaan. Hampaita ei olla kyllä katsottu tarpeeksi tiheästi, ja sitä Kuru yritti vähän pakittaa pakoon. Pitää siis harjoitella kotona tätäkin lisää.

Pentukoulun jälkeen päästiin kunnon metsälenkille, ja pennut juoksivat ja painivat sydämensä kyllyydestä. Todella iloisia ilmeitä näkyi niin koirilla kuin ihmisilläkin, hauskaa oli. Ja sääkin oli uskomattoman upea, aurinko paistoi kauniisti eikä tuulikaan ollut häiritsemässä. Pennut tekivät juuri sitä mitä pennut tekevät parhaiten, leikkivät jatkuvalla syötöllä. Mitään vakavampaa kärhämää ei tullut, Kuru välillä meinasi kurmottaa Kuura-siskoa turhankin armottomasti, mutta pienellä muistutuksella siitäkin selvittiin. Hienosti kaikki pennut pysyivät mukana, vaikka välillä painileikit menivät niin tiiviiksi, että eteneminen meinasi unohtua. Kurun veli oli uskomattoman paljon samannäköinen kuin Kuru, ja monta kertaa sekoitinkin ne keskenään. Aika noloa, kun ei omaa koiraansa tunne..

Metsälenkin jälkeen muut pennut menivät autoihin odottamaan (Hymy-koiralla oli yskää), mutta Kuru jouduttiin jättämään tarhaan, kun sitä ei voinut mun isän autoon jättää yksin. Se kun ei ole tottunut odottamaan autossa, eikä se siellä tuntunut aiemmin viihtyvän ihmisen kanssakaan. En tosiaan halunnut kokeilla, mitä sisustukselle tapahtuisi.. Ihmiset menivät sillä aikaa sisään notkuvien pöytien ääreen kahville. Suurimman osan ajasta Kuru oli onneksi kohtalaisen hiljaa ja nätisti tarhassa, mutta kun ulkoa alkoi kuulua vaativaa huutoa, oli aika lähteä. Kiitoksia Muskalle taas järjestelyistä, oli todella kiva päivä! Me ollaan kyllä niin kateellisia niistä lenkkimaastoista ja siitä aidatusta pihasta..

Kotimatka meni Kurulta hyvin tiiviisti nukkuen. Ihana rauha ja hiljaisuus jatkuu myös kotona. :)

Tiina

Kuru pentukoulussa:
1031799.jpg

Pyro-veli pentukoulussa:
1031798.jpg

Kuura-sisko taitavana:
1031793.jpg

Ykä-veli poseeraa:
1031789.jpg