Mä olen sitten hysteerinen, hohhoijakkaa.

Käväistiin tänään Kurun kanssa eläinlääkärissä, kun on ollut kaikenlaista pientä, ja halusin sitten olla ihan satavarma ettei tyyppi vaan ole mistään kipeä. Se ei siis syö ruokaansakaan enää entiseen malliin ahneesti (murrosikä), on ollut levoton iltaisin (murrosikä), räpläillyt alapäätään (murrosikä), hengitys on ajoittain haiskahtanut ja satunnaisesti se on köhäissyt vetäessä, kun panta painaa kurkkua. Koska tosiaan olen hysteerinen ekan koiran omistaja, niin piti käydä tarkistamassa ettei meilläkin ole jotain nielutulehdusta tai hampaissa jotain tms. Eilen illalla se vielä veti pyllyäänkin niin, että hysterisoin sille anaalirauhasvaivojakin.

No ylläri ylläri, lääkäri totesi, että Kuru on terve kuin pukki. ;) Anaalirauhasetkin olivat tyhjät, suu, hampaat ja nielu täysin siistit. Yllä olevasta tekstistä taitaa näkyä aika selvästi, mistä oireet johtuivat, se kuuluisa murrosikä siis. Tulipahan sitten ainakin rauha mun hermoille, vaikkei tuo eläinlääkärissä käynti ihan ilmaista ole.. Ja ikävä kyllä Kuru piti rauhoittaa, että lääkäri sai rauhassa katsoa nieluun ja kaikki hampaat läpi. Kuru siis lähinnä sähläsi ja olisi halunnut pussailla lääkäriä, ei mitenkään rimpuillut toimenpiteitä vastana. Lääkäri sanoi rauhoittavansa vaan ihan vähän, mutta tyyppi nukkui kuin tukki tutkimuspöydällä.. herätyspiikin jälkeen pääsi jaloilleen, mutta on edelleen kotonakin nukkunut hyvin tiiviisti. Rassukka hoippui kuin teini-ikäinen ekassa kännissään kun käveli autolle ja autolta kotiin. Harmi, kun se rauhoittaminen on kumminkin käsittääkseni aina jonkinlainen riski. Voi meidän reppanaa, kun on joutunut hysteerikon käsiin.

Huvittavinta tuossa lääkärin lapussa on kyllä tämä lause: "Mikäli Kurun hyperseksuaalinen käytös pahenee, suosittelen kastraatiota." Lääkäri kysyi siis, että nylkytteleekö Kuru jotain pehmoleluja tms. jatkuvasti kotona. Risto vastasi, että Kuru nylkyttää joskus vaan jalkaa (ja siis Kuru on tehnyt tätä ehkä kymmenen kertaa koko ikänään.. ja lopettaa käskystä). Lääkäri vissiin veti johtopäätökset että tuo ei kotona muuta teekkään kuin nylkyttää meitä. Ehkä me kuitenkin odotellaan, että sen murrosikä loppuu. ;)
Ei kai sen käytös mitenkään epänormaalia kuitenkaan ole, ei se tosiaan ole kenenkään kintussa kiinni yleensä. Ei mulle kyllä tullut mieleenkään ennen eläinlääkärikäyntiä, että ton käytös olisi mikään ongelma.

Tiina