Vappu ja viikonloppu meni jälleen Riston vanhempien luona, missä Kuru tuntuu kokeilevan rajojaan huomattavasti enemmän kuin kotona. Sunnuntaina se kuitenkin alkoi jo tajuta, että ei on ei vieraassakin paikassa. Sunnuntai-iltapäivänä lähdettiin sitten vapaamuotoisten tokotreenien kautta kotiin. Viime viikolla ja tällä viikolla jäävät meidän ohjatut treenit väliin, viime viikolla vappuaaton takia ja tällä viikolla kenttä on varattu muuhun käyttöön. Tekee siis ihan hyvää päästä välillä koirahäiriöön, vaikka ohjausta ei olekaan. Varsinkin, kun lauantaina on se tokopäivä tiedossa.

Ajeltiin siis viideksi Tuomarinkylään, ja katseltiin vähän avuttomina, että paikallahan on vain vinttikoiraporukkaa. Viivi ja Minttu kuitenkin uskollisesti saapuivat paikalle, ja vähän myöhemmin myös yksi lapinporokoira emäntineen. Kolmestaan siinä sitten pikkuisen treenailtiin, Kurulle ei taas meinannut maistua mikään ja se olisi ollut koko ajan menossa Mintun luo. Välillä se kuitenkin teki ihan kivan oloisesti niitä asioita, jotka osaa (istu-maahan-seiso-katso-paikka) ja jopa leikki. Pari luoksetuloa hihnan päästä tehtiin, kyllähän se laiskasti ravasi hakemaan namin, mutta ei tosiaan kovin innokkaasti. Treenien jälkeen Kuru pääsi leikkimään Mintun kanssa viereiselle pellolle, mutta ensimmäisen muutaman minuutin innokkaan riekku-juoksu-painin jälkeen Mr. Hormonihirmu keskittyi yrittämään nylkyttämistä. En tajua, missä välissä siitä on tullut tuollainen. Vähän ärhäkämpien narttujen kanssa se ei onneksi ole vielä (*kopkop*) yrittänyt.

Tänään Risto kävi Kurun kanssa vähän juoksemassa, ehkä reilun puoli kilometriä. Ilma oli kuitenkin aika lämmin ja pojat kävivät vähän pidemmän lenkin kävellen, joten Kuru oli aika väsynyt kotiin palatessaan. Muutenkin Kuru on ollut taas vähän omituinen, on närppinyt ruokaansa pari päivää, kunnes taas illalla söi. Sitä piti oikein houkutella illalla sängyn alta kynsienleikkuuseen (yleensä tykkää siitä, kun saa namia ja lopuksi vielä kuivattua munuaista palkaksi) ja muutenkin tuntui vetelältä. Eipä sinänsä tietysti ihme, kun ilma on lämmennyt selvästi, eikä se tosiaan ole syönyt kunnolla pariin päivään. Jospa se tästä piristyisi.

Tiina