Tänään aamulla Kurulla kävi hieroja. Saatiin sekä hyviä että huonoja uutisia. Kuru on käytännössä lavoista taaksepäin jumissa, mikä ei tosin tullut yllätyksenä. Jumissahan sen täytyy olla, ihan jo ton jalan varomisen ja liikunnan loppumisen takia. Vasen takajalka ja selkä ovat jumissa, koska Kuru kompensoi niillä sitä kipeää oikeaa takajalkaa. Oikea takajalka oli niin kipeä, ettei Kuru meinannut antaa hieroa sitä, vaan pomppasi monta kertaa pystyyn kesken hommien. Voi reppanaa, on se tosissaan ollut todella kipeä. Ja on tietysti vieläkin.

Hyvä juttu on sitten se, että ontuminen voi hyvinkin johtua noista lihaskivuista. Siellä tosiaan voi olla joku revähdys tms. joka on sitten aiheuttanut jumiutumista, kun Kuru on sitä jalkaa varonut. Toivotaan, että kyseessä nyt tosiaan olis "vain" lihasjumi, joka menisi hieronnalla ohi. Nyt Kurua hierotaan jonkin aikaa viikon välein, ja katsotaan riittääkö se, vai mennäänkö lisäksi vielä fysioterapeutille. Ja kyllä me varmaan eläinlääkärissäkin vielä käydään varmuuden vuoksi, jos nyt mitään pikaihmeparantumista ei tule. Ettei siellä jalassa sitten ole mitään muuta rikki.

Jännää kyllä, että Kuru on eläinlääkärissä antanut käännellä ja väännellä jalkaansa miten vaan (kun sitä on pidetty pakolla kyljellään), eikä mitään reaktiota ole saatu irti. Hierontaan se reagoi ihan selvästi, eikä olisi halunnut, että kipeään jalkaan kosketaan. Se kampesi itsensä monta kertaa ylös pikavauhdilla. Oikean takajalan lihakset ovat siis tosissaan kipeät ja myös surkastuneet. Etupäätä Kuru antoi alkujännityksen jälkeen ihan nätisti hieroa, ja taisi jopa nauttia siitä, kun silmät lupsahtelivat Kurun vastustuksesta huolimatta kiinni. ;)

Heti hieronnan jälkeen ylös noustuaan Kuru onnahteli 4-5 askelta ihan selvästi, ei mitään pelkkää jäykkää kävelyä. Taisivat siis löytyä ne kipeät lihakset, vaikkei hieroja niihin vielä paljoa koskenutkaan, vaan käsitteli enemmän niitä ympäröiviä alueita, jotka ovat jumissa. Kurun ontuminen on musta muutenkin nyt pahentunut. Reilun viikon se on taas onnahdellut käytännössä päivittäin. Yleensä se ontuu illalla, kun päivän lenkit on tehty ja sisäriehut riehuttu ja se on nukkunut jonkin aikaa. Levon jälkeen makuulta noustessa se on sitten jälleen ottanut niitä jäykkiä askeleita. Eilen illalla se näytti ekaa kertaa moneen viikkoon ontuvan ihan kunnolla taas pari askelta, mutta venyttelyn jälkeen oli taas normaali.

Nyt jälleen peukut ja varpaat pystyyn, ja odotellaan ensi viikon hierontaa.

Tiina