Lauantaiaamuna suunnattiin auton nokka kohti Tuomarinkartanoa. Ohjelmassa oli PLS:n Katselmus, ja lauantaina vuorossa olivat pennut ja juniorit. Ihania pentuja nähtiinkin, mutta sää oli aivan karmea. Lunta ja räntää satoi vaakatasossa, ja tuuli mielettömästi. Kameran esille ottamisesta ei viitsitty edes haaveilla. Sisu loppui vähän yhden jälkeen, kun oltiin nähty urosten kehät, ja jouduttiin lähtemään Riston vanhemmille saunaan ja hakemaan toppahousuja seuraavaa päivää varten. Paljon tuttuja ehdittiin kuitenkin jo lauantaina näkemään, ja Kurukin sai hyvää treeniä, kun näki kaikkien lapinkoirien seassa Risto-lapinporokoiran, ja meinasi saada hepulin. Kurun mielestä Risto-porkkis ei vaan kuulunut joukkoon, ja haukkui ja haukkui sille. Treenin kannalta sitten seisoskeltiin muutaman metrin päässä ja pian Kurukin jo osasi olla The Äijän läheisyydessä.

Sunnuntaina oli Kurun oma vuoro olla kehässä. Paikalla olivat myös kaikki veljet, Pyry (Kultasulka), Junnu (Kulosavu) ja Ykä (Kevätmyrsky). Voi että ne oli hauska nähdä! Pyryn kanssa Kuru olisi varmaan vielä tullut toimeenkin, koska Pyry on leikattu. Ykää ja Junnua ei sitten sattuneesta syystä paria metriä lähempää Kurun kanssa tavattukaan. Pyry oli kasvanut vielä viime näkemästäkin äijemmäksi, Ykä ja Junnuhan ovat olleet äijiä pienestä pitäen. Pojat esiintyivät peräkkäin nuorten kehässä ja hienosti meni: Pyry ja Junnu saivat punaisen nauhan ja pääsivät loppukehäänkin! Kuru sen sijaan pärjäsi juuri niin kuin etukäteen arveltiinkin, eli arvostelu ja kiitos hei. ;) Kirsti Hassinen arvosteli Kurun näin:

"Pienikokoinen uros. Hivenen vielä narttumainen uros. Ylösvetäytyvä vatsalinja. Kaunissilmäinen. Rakenteeltaan pentumainen. Hampaat ja kivekset ok. Pehmyt karva. Kaunisasentoinen häntä. Liikkeet takaa ahtaat. Mukava luonne."

Tuli ainakin selväksi, mitä mieltä tuomari oli Kurusta. Pieni Kuru-pentu, 51 senttiä ja pian 2 vuotta. Suoraan sanottuna olin kyllä vähän pettynyt arvosteluun. En todellakaan odottanut mitään menestystä, kyllähän sokeakin näkee (eli myös minä), että se on kapea, narttumainen ja pentumainen, mutta olisi sen voinut silti arvostella kunnolla. Ihan kiva, että sillä on kaunis häntä ja silmät, mutta olisin kaivannut kommenttia rakenteesta, liikkeistä jne. Muutakin kuin "pentumainen", joka ei ainakaan mulle kerro kauheasti. Sama hinta mekin maksettiin kuin ne komeammat urokset.. No joo.

Nuorten urosten loppukehä olikin liehkujen juhlaa, sillä neljä viidestä parhaasta oli liehkuja. :D Nuorten urosten ykkönen oli ihana Liehkun Piippalakki, joka näyttää ihan upealta Mosku-isältään. Kakkoseksi sijoittui Liehkun Ailegas Skabma, kolmanneksi Kurun Junnu-veli eli Kulosavu ja viidenneksi Pyry-veli eli Kultasulka. Vau! Muutenkin liehkut menestyivät hienosti. Kuvien perusteella mun suosikiksi noussut Liehkun Ciiku eli Siiri voitti avo2-nartut, mikä on upea saavutus, sillä niitä narttuja on mieletön määrä ja taso on tosi kova!

Sunnuntaina siis jaksettiin ihan loppuun asti, sillä sää oli huomattavasti parempi, ja vain märät kengät häiritsivät ihanien koirien katselua. Varusteetkin olivat tosin vähän paremmat kuin lauantaina.. Välillä ehdittiin käydä pitkästä aikaa Viiman ja Myrynkin kanssa läheisellä pellolla leikkimässä, ja pojat tulivat edelleen toimeen hienosti. Ensimmäisen kerran tosin tuli pientä ärähtelyä Viiman ja Kurun välillä, mutta tilanne selvisi äkkiä. Ilmeisesti Kuru puolusti luoksetulopalkkaansa Viimalta, ärähti sille ja Viima ärähti takaisin. Kuru uskoi kyllä äkkiä Viiman ärähdystä ja alistui, ja sen jälkeen pojat leikkivät ihan normaalisti. Ei siis huolta, pojat taitavat edelleen olla Kurun parhaat kaverit. :) Täytyy ottaa mahdollisimman pian uusiksi! Jostain syystä meillä oli sunnuntai-iltana tosi väsynyt pieni koira.. tosin väsynyt oli emäntäkin.

Tiina