Kurulla on ollut vähän hiljainen ja tylsä viikko, kun mä olen lukenut tenttiin yötä myöten. Lenkitykset ovat jääneet aika pitkälti Riston varaan. Joka ilta on kuitenkin otettu pieni tempputuokio, että hommat eivät ihan unohdu Kurun mielestä. Ahne tosta koirasta on tullut, kun nappulatkin ryöstetään kädestä hirveällä innolla! Tokotreenaus ulkona on taas vähän jäänyt, kun pakkaset ovat jatkuneet ja mulla on ollut kiireitä. Tarttis kyllä tehdä jotain, koska ilmoittauduin taas kevääksi sille samalle tokokurssille, joka me ollaan käyty Kurun kanssa ainakin kolme kertaa aiemminkin. :D Ei se ohjaaja vielä ole näyttänyt kyllästyvänsä meihin, mutta jotain edistystä pitäis kyllä tapahtua. Enkä mä halua, että Kuru unohtaa sen liikkeestä seisomisen, joka just saatiin onnistumaan vähän aikaa sitten.

Kuru näytti jo loppuviikosta hieman leipääntyneeltä pelkkiin hihnalenkkeihin, vaikka mä olinkin aamuisin vienyt sitä pieneksi hetkeksi juoksemaan jäälle. Mutta eihän se kymmenen minuuttia mihinkään riitä, kun Kuru on tottunut juoksemaan paljon enemmän vapaana, ja normaaliin viikko-ohjelmaan kuuluu myös kunnon lenkki Kirsun ja mammakoirien kanssa. Tällä viikolla sitä ei ehditty tehdä, ja Kurussa näytti riittävän virtaa. Perjantaiaamuna tehtiin sitten vähän pidempi lenkki jäällä, kun päästiin käyttämään auraamatta jäänyttä retkiluistelubaanaa eli laiskan emännän ei tarvinnut kahlata syvässä hangessa. Samalla reissulla törmättiin myös söpöön valkoiseen villakoiraan, jonka emännältä kysyin hetken mielijohteesta, jos koirat voisivat vähän leikkiä. Ja sopihan se, kun kyseessä oli narttu. Villakoira oli vähän ujon oloinen (ja Kuruhan ei ujostele, vaan leikkisi vaikka kuinka), mutta kyllä ne kivat jahtausleikit saivat aikaan. Kovin kauaa mun sisu ei kuitenkaan kestänyt tuulisella pakkassäällä seisoskelua, joten hetken juoksentelun jälkeen oli pakko lähteä kotiin. Kivaa kuitenkin, että Kurukin pääsi vähän purkamaa energiaa.

Lauantaina mun tentin jälkeen käytiin pitkästä aikaa treffaamassa Päiviä, Viimaa ja Myryä samalla kun käytiin siinä "naapurissa" Riston vanhemmilla. Kuru oli taas ihan älyttömän innoissaan kun näki pojat (ja vaani jälleen kuin bordercollie..), mutta rauhoittui onneksi kohtuullisen pian. Olisi se kyllä kovasti halunnut vetää hihnassa, ja vasta jossain puolen tunnin kohdilla luovutti sen pahimman kiskomisen. Käveltiin läheiselle koirapuistolle, jossa pojat saivat vähän juosta irtikin. Kuru tosin keskittyi lähinnä haistelemiseen, Viima ja Myry leikkivät enemmän keskenään kuin Kurun kanssa. Kuru-pöljä myös ärähti Myrylle jostain kepistä tms, mutta Myry viisaampana antoi kakaran ärähdyksen jäädä omaan arvoonsa. Kivasti pojat kuitenkin edelleen tulevat toimeen, Kurulla on kyllä se kunnioitus isoja poikia kohtaan normaalitilanteissa ihan kohdillaan. :) Loppulenkki käveltiin taas hihnassa, valitettavasti tällä kertaa ei tullut yhtään koiraa vastaan (!), vaikka kauempaa niitä nähtiinkin. Jäätävän kylmästä säästä (-15 ja kova tuuli) säästä huolimatta meillä oli kivaa, kiitoksia Päivi ja pojat!

Tiina