Perjantaina jatkettiin taas harjoituksia: illalla pakattiin Kuru ja Halti autoon ja suunnattiin lappalaisten vapaamuotoisiin tokotreeneihin Tuomarinkylään. Halti autoili jälleen ihan täydellisesti - vaikka sitä vähän kiukutti turvavöihin kiinnittäminen, se lopetti hammastelun heti kun olin ehtinyt taas etupenkille ja auto käynnistyi. Aivan älyttömän taitava pentu! Ihan hirveästi ei yllättäen tullut treenattua tokoa, vaikka Risto oli mukana ja vietti suurimman osan ajasta Haltin kanssa sivummalla. Kurun kanssa treenattiin vähän jääviä liikkeitä (peruuttamalla, pari maahanmenoa tein seuraamisestakin), ja ihme kyllä se malttoi kyllä jonkin verran keskittyäkin. Tosin ruohoalustalla ei voinut mennä maahan.. Tehtiin myös paikallamakuu ryhmässä, jäin taas hihnan mitan päähän, ja hienosti meni. Kurun ei tarvinnut pahemmin edes katsella sivuilleen. Lonkka-asentoon se kyllä valahti, mutta kävin korjaamassa. Ei mitään mukisemista siis tästäkään.

Loppuaika menikin sitten lähinnä ihmisten ja koirien seurustellessa. Halti tapasi nelikuiset lapinkoira- ja lapinporokoirapennut, joiden kanssa olisi kovasti halunnut leikkiä. Lapinkoirapentu tosin pari kertaa olis halunnut näyttää kaapin paikan, joten Halti keskittyi leikkimään porokoirapennun kanssa, ja yritti tietysti nylkyttää sitä (huoh..). Halti tapasi myös monen monta aikuista lapinporokoiraa, joiden kaikkien kanssa se käyttäytyi tosi hienosti ja reippaasti. Ihmisiäkin se tietysti tapasi, mutta ne eivät olleet ollenkaan niin kiinnostavia kuin toiset koirat (ja Riston taskussa olleet namit, joita se kyttäsi jatkuvasti). Aivan sika-ahne pentu! Lenkillä se yrittää jatkuvasti mennä moikkaamaan kaikki ihmiset, mutta nyt kun namibaari oli auki, se keskittyi van kerjäämiseen. :D No, hyvä näin, ei olis nimittäin onnistunut 8-viikkoisen Kurun kanssa.

Viikonloppu on mennyt tavalliseen tapaan kotona, ei mitään sen ihmeempiä reissuja tai tekemisiä - lähimetsikössä on käyty ulkoilemassa ja harjoiteltu erityisesti luoksetuloa. Kuru on jo aika pitkälti pehmennyt Haltille, kyllä joku makuupaini aina joka päivä nähdään. Mutta sen verran toi kakara sitä kuitenkin ällöttää, että ihan viereen se ei sitä halua nukkumaan, vaan siirtyy sitten itse jos kakara tulee kylkeen unille. Yksinoloharjoituksia on tehty myös, lauantaina mentiin vähän takapakkia, kun Halti jäi vähän turhan pirteänä "yksin" Kurun kanssa, kun me lähdettiin Riston kanssa viemään roskia yms. 15 minuutiksi. 10 minuutin kohdalla oli nauhoituksen mukaan alkanut haukkuminen, ja se kuultiin itsekin kun tultiin takaisin. Odoteltiin sitten, että haukku lakkasi edes hetkeksi ja mentiin takaisin sisään, eikä oltu huomaavinamme kakaraa. Sitten on tehty vähän lyhyempiä harjoituksia ja varmisteltu, että pentu on taatusti riittävän väsynyt. Kynsienleikkuukin on sujunut ihan hyvin, ongelma on vaan siinä, että kynnet ovat niin käsittämättömän pienet, ettei niitä tahdo nähdä ja saada leikkurin terien väliin. :P

Tänään kävi yksi mun kaveri myös moikkaamassa Kurua ja Haltia. Halti tosin oli jo väsytetty kunnolla pienellä metsäreissulla, joten tyyppi näytti vaan kauhean kiltiltä ja rauhalliselta koko ajan. :D Mutta Kuru ainakin sai riittävästi huomiota ja rapsutuksia. Pihalla Halti sai tervehtiä pikkuruista 11-viikkoista sekarotuista pentua, jossa oli ainakin jackrussellinterrieriä, mutta vieras pentu oli aika arka, eikä kovin reippaasti uskaltanut Haltiin tutustua. Halti yritti kovasti haastaa kyllä leikkiin, heilutella häntää ja komentaa haukulla, mutta kaveri ei oikein vielä lämmennyt. Tänään odotellaan kylään vielä toisia kavereita, niin pojilla on ainakin jotain erityisohjelmaa sunnuntaillekin.

Tiina