Äly ja Väläys pääsivät keskiviikkoiltana hemaisevaan naisseuraan, kun Lumo emäntänsä Petran kanssa lenkkeilytti meitä pitkin Pitkäkosken / Haltialan metsiä. Lenkille päästiin vasta illalla, joten puin koirat ja itseni joulukuusiksi, oli otsalamppua, pyöränvaloja, heijastinliiviä, vilkkupantaa, heijastinvaljasta jne. Ainakin oltiin näkyviä! Alkuun Lumon piti vähän kommentoida maata pitkin matelevalle Haltille kaapin paikasta (kun viimeksi nähtiin, Halti oli paljon pienempi, eikä sitä silloin tarvinnut huomata ollenkaan). Alun muistutuksen jälkeen Lumo antoi kyllä Haltin olla ihan rauhassa, ja keskittyi painelemaan pitkin metsää Kurun kanssa. Pari tuntia taidettiin lenkillä viihtyä, ja Haltikin sai varmaan ihan riittävästi väsytystä. Pimeässä metsässä ei onneksi pahemmin porukkaa ollut, yksi hullu maastopyöräilijä vaan meidän lisäksi. :P Kuru antoi Lumon olla yllättävän rauhassa - kaipa se alkaa vähitellen tajuta, että se nylkyttäminen nyt ei vaan tuu kyseeseen. Hyvää liikuntaa joka tapauksessa koirille, kiitos seurasta Petra!

Perjantaina käytiin viikkolenkillä Kirsun ja mammojen kanssa. Tällä kertaa mukaan tuli myös Janika Noppa-pennun kanssa. Niinpä meitä oli kolme ihmistä ja viisi koiraa - ja ohikulkijoiden ilmeet sen mukaisia. :D Nopalla ja Haltilla oli taas mainiot leikit keskenään, ja isoillakin koirilla oli ilo ylimmillään, koska edellisenä päivänä oli tullut lunta. Pohjois-Helsingissä sitä oli jopa jäänyt kivasti maahankin, kun täällä kotinurkilla se ehti aika pitkälti sulaa, ja jäätyi sitten yöllä kivikovaksi. Kuru rallasi Tiitun kanssa täysii ja Tiitu nautti, kun sillä oli leikitettävänä vielä kaksi pentuakin. Kurukaan ei pahasti harrastanut pentukeilausta, kerran se innostui rääkkäämään Haltia, mutta lopetti senkin kun komensin. Ilmeisesti sillä riitti riemua Tiitun kanssa juostessa. Tällä kertaa tehtiin "vain" parin tunnin lenkki, kun lenkkikavereilla oli molemmilla omat aikataulunsa, mutta mun koirat olivat kyllä tänkin jälkeen jo aivan sippejä. Taitaa se lumi tehdä lenkkeilystä aika paljon raskaampaa. Kurukin meni nukkumaan jo autossa, mitä se ei tosiaankaan tee, ellei ole jo tosi väsynyt. Kiitos lenkkiseurasta Kirsulle ja Janikalle, täytyy ottaa uudelleenkin tällä kokoonpanolla!

Kirsun iltapäiväohjelmassa oli mammakoirien silmätarkastus (pika-aikataululla sattuneesta syystä..). Beanan 10,5 vuotta ja Tiitun 7,5 vuotta silmät ovat edelleen aivan terveet! Tiillä tosin silmissä sama lievä PPM kuin aina ennenkin, mutta sehän ei menoa haittaa. Aivan mahtavaa! Mä olin niin iloinen nää tulokset kuullessani, että hihkuin itsekseni ääneen kotona. Loistava juttu! 

Huomenna on vuorossa Kurun luonnetesti. Saas nähdä, miten äijän käy. Ei niillä pisteillä väliä, kunhan ei tuomaria pure. :D (Sitten olis kyllä maailmankirjat sekaisin.) Vähän jo jänskättää, muttei vieläkään varsinaisesti se, mitä Kuru siellä tekee, vaan se, osaanko mä itse käyttäytyä. :D 

Tiina