Tiistaina Kuru pääsi taas Kaili-labradorin kanssa leikkimään. Hitsi, että noilla penskoilla on äänekkäät leikit. Vaan kivaa niillä oli, juoksivat ihan päättöminä eestaas, Kaili loikki itsensä ympäri.. Miten ne jaksavatkin! Molemmat kävivät rannassa luttaamassa, Kurukin taisi käydä uimassa saakka. Ainakin turkki oli märkä selkään saakka. Ja koska sen jälkeen piti pyöriä maassa Kailin kanssa, näky oli jälleen melkoinen ja Kuru pääsikin pesulle.

Keskiviikkona oli tokokurssin viimeinen kerta. Sen kunniaksi ohjaaja oli järjestänyt leikkimielisen loppukilpailun, jossa oli tarkoitus kilpailla joukkueittain. Meitä tuli paikalle kuitenkin vain viisi, joten joukkueista tuli kaksi- ja kolmehenkiset ja toinen joukkue suoritti radan kaksi kertaa, toinen kolme kertaa. Me päädyttiin Kurun kanssa kahden hengen joukkueeseen staffiuroksen kanssa. Mun suureksi ihmetykseksi Kuru jaksoi todella hienosti suorittaa kolme kierrosta melkein putkeen, ja niinpä meidän joukkue voittikin. Sitten kilpailtiin toisiamme vastaan kaksi kierrosta, ja oltiin vain vähän kilpakumppania hitaampia. Paljoa ei siis hävitty, mä en vain viitsinyt pahemmin juosta Kurun kanssa, että sain sen pitämään hyvin kontaktia. Tultiin siis toisiksi, ja mä olin haljeta ylpeydestä. Kuru sai hienon palkinnonkin, narulelun ja purutikun. Mä olin niin tyytyväinen, taitava pieni koira!

Radalla oli pituutta siis ehkä 15 metriä päästä päähän, mutta tarpeeksi haastavaa se oli meille. Radalla piti istua, mennä maahan, ohittaa toinen koira kun kierrettiin päätypistettä, ottaa katsekontakti, odottaa ja tehdä luoksetulo. Välimatkat olivat "seuraamista", mutta Kuru ei sitä osaa, joten me suoritettiin se osuus niin, että Kuru hölkötteli puolen metrin päässä pitäen kontaktia namiin. Kuru jaksoi tehdä hommia koko  ajan! Loistavaa. Hihnassahan tuo suoritettiin ja palkka oli koko ajan näkyvissä, mutta ei Kurua ole saanut samalla tavalla motivoitua juuri koskaan ennen. On se pieni pöljänteri siis jotain selvästi oppinut. Meidän pieni rusettihai, Katselmuksestakin on vasta vähän aikaa ja jo nyt se on taas palkinnoilla. ;)

Tiina