Kurun hieroja oli valitettavasti torstaina sairastunut, joten Kuru sai tällä viikolla pärjätä ilman hierontaa. Perjantaina oli kuitenkin varattuna se vesiterapia-aika, ja sinne Kuru sitten pääsi. Se veti taas tuonnekin eläinlääkäriasemalle hihna suorana, vaikka tuolla sille on tehty aika kurjia juttuja sen jalan tutkimisen takia, käännelty ja väännelty ja rauhoitettukin. Ensimmäisellä kerralla fysioterapeutin piti tietenkin tutkia koira ennen kuin sitä voidaan laittaa veteen. Fyssari tutki Kurua kun se seisoi ja makasi kyljellään. Seisominen meinasi olla ylivoimaisen vaikeaa aluksi, mutta luonnistuihan sekin. Kyljellään makaaminen meni jo vanhasta tottumuksesta, hieroja on opettanut Kurun hyvin. ;)

Mulla meni varmaan taas puolet ohi siitä, mitä fyssari kertoi, mutta jotakin kuitenkin muistan. Fyssarin mukaan Kurulla on "toiminnallinen vinous", eli se on kolhaissut itsensä jossakin vaiheessa, ja sen suoliluu tai ristiluu (en muista kumpi) on joutunut vinoon ja painaa toista. Sen takia liikkeet ovat vinoutuneet ja lihakset kärsineet vääristä liikeradoista. En tosiaan nyt välttämättä ihan varmasti muista näitä juttuja oikein, mutta jotain tuon suuntaista se selitys oli.

Fyssari sanoi, että Kuru on joko liukastunut, törmännyt johonkin tai pudonnut jostakin tms. Totesin vaan, että hyvin mahdollista tuon elämäntyylillä. Parhaiten sitä varmaan kuvaisivat sanat aina täysillä, sata lasissa, mahdollisimman kovaa ja rajusti. Sen mielestä mikään ei taida olla parempaa kuin juosta täysiä Tiitu-emon kanssa ja sitten törmätä. Fiksujen koirien harrastuksia, not. :D Fyssari väänteli ja käänteli Kurua, en oikein tiedä sopivaa sanaa sille, ja sanoi, että Kuru oli parempi jo tämän kerran jälkeen. Seuraava käynti onkin sitten keskiviikkoaamuna. Oon ollut jo huomaavinani, että Kuru on kestänyt näinä parina päivänä paremmin rasitusta, ts. sellaista kolmijalkakönkkää ei ole näkynyt ollenkaan edes Tikru-pennun kanssa riehumisen jälkeen (ja nyt koputetaan puuta). Toivottavasti tää tästä lähtee nopeasti kohenemaan, onhan Kuru kyllä ollut muutenkin nyt parempi jalkansa suhteen. Fyssari sanoikin, että ei näitä ongelmia eläinlääkärillä löydetä, kun siellä ei ole mikään rikki tai muutenkaan pahasti pielessä, vaan nämä on just niitä fysioterapeuttien hommia. Siksi kai se Räihäkin meille tätä suositteli. Hyvää palvelua tällä eläinlääkäriasemalla, olen tyytyväinen. :)

Viikonloppu vietettiin jälleen anoppilassa, Riston korjatessa erinäisiä tietokoneita mun aika kului Kurua ja Tikru-pentua vahdatessa ja Kurua lenkittäessä - kun vihdoinkin saa! Kurun ja Tikrun sisäpaineja kyllä rajoitettiin, että Kurukin sai levätä eikä tehnyt pahimpia temppujaan liukkaalla lattialla. Tosin ehti se kerran rallata liukkaalla parketilla kämpän ympäri ja mua hirvitti.. Kurun eleet ovat kuin suoraan koirankielen oppikirjasta, kun se leikkii Tikrun kanssa ja opettaa sitä. Kerran päivässä tehtiin n. 50-minuuttinen lenkki, jonka aikana käytiin myös riehumassa fleksissä pellolla, muut lenkit olivat vielä vähän lyhyempiä. Hyvin tuo tuntuu jaksavan, mutta on nyt taas ihan sippi, kun on koko viikonlopun opettanut Tikrulle koirien tapoja ja on ollut vieraassa paikassa. Nukkui se tuollakin molempina öinä pitkät yöunet ja päiväuniakin, mutta on se vaan silti erilaista kuin kotona.

Tiina