Lähdettiin Kurun kanssa iltapäivälenkille jäälle, kun oli nätti päivä ja mullakin kerrankin aikaa valoisalla. Otin mukaan Kurun päiväannoksen nappuloita ja superherkuksi kalanameja, joita toi ei ole pitkään aikaan saanut. Kuru tekikin mahtihienoja luoksetuloja jäällä, ehkä puolet kerroista se piti pienen miettimistauon (ja sai nykäisyn fleksistä) ennen kuin tuli, mutta loput kerrat se tuli suoraan kutsusta! Taitava poika. Muutenkin se oli kiltillä ja kontaktinhaluisella tuulella, kun pääsi ensin vähän juoksemaan. Asialla tosin saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, että päätettiin torstaina, että Kuru ruokitaan tästä lähin vain ulkona taskusta, jos sille vaikka kasvaisi korvat. Sen jälkeen se on saanut nappulaa kiposta vain kerran, kun oltiin lauantai-iltana ulkona ja Kuru oli anopin hoidossa.

Kun oltiin tulossa jäältä, huomasin että rantapolulla meni iso kultsu-uros alle 10-vuotiaan tytön kanssa. Jäätiin sitten siihen vähän matkan päähän ja heitin Kurulle suunnilleen sen päiväannoksen verran nappuloita siihen maahan etsittäväksi, ja sehän etsi. Ei välittänyt yhtään kultsusta. Tyttö jäi siihen lähelle lähelle töllistelemään ja vähän ajan kuluttua sai kysyttyä, että saako se tulla tutustumaan. Kielsin, ja hetken päästä tyttö ja kultsu jatkoivatkin matkaa. Syöttelin Kurulle loputkin nappulat siitä maasta ja lähdettiin samaan suuntaan kuin tyttö ja kultsu, meillä oli varmaan sellainen reilu 50 metrin rako. Kas kummaa, mutkan takana ne tyttö ja kultsu olivatkin kääntyneet suoraan takaisinpäin, eikä me enää ehditty lähtemään mihinkään kauemmaksi. Päätin mennä sitten vaan reippaasti ohi, kultsu jäi paikalleen kyttäämään. Ja sieltä se kultsu sitten sinkosi Kurun kimppuun. Karjuin sille keuhkojeni pohjasta (ja kuten kaikki mut tuntevat tietävät, mulla ei ole ihan pieni ääni), mutta ei auttanut mitään. Löin sitä fleksillä päähän, revin turkista irti Kurusta ja lopulta potkaisin kylkeen, ja vasta silloin päästiin noin puolen metrin päähän ja siitä sitten pois tilanteesta. Tyttö ei sanonut sanaakaan tilanteen aikana, mutta mitäpä se olis auttanutkaan, kun koiralla oli vähintään yhtä paljon painoa kuin tytölläkin. Mikä helvetin riemuidiootti laittaa tuollaisen alle 10-vuotiaan tytön fleksin kanssa ruuhka-aikaan vilkkaalle ulkoilureitille ulkoiluttamaan isoa kultsu-urosta, joka on aggressiivinen muille uroksille?

Saamari. Ja tietenkin tää tapahtui just, kun Kuru oli viikonlopun aikana ohittanut muut koirat ihan hipihiljaa ja hienosti (vaikka kiskoi ja sinkoili, niin ei haukkunut). Nyt se pystyi tosiaan ensimmäisen ohituksen aikana syömään nappuloitakin maasta, mitä ei ole tapahtunut ainakaan puoleen vuoteen. Kurusta en ole onneksi löytänyt reikiä, mutta kotona huomasin, että mun etusormen ensimmäisen nivelen kohdalla on pieni verta vuotava haava. Pienihän se on, mutta verta tulee, alla on mustelma ja etusormi tuntuu hassulta. Pitää siis lähteä vielä tänään lääkäriin jonottamaan. Kaiken lisäksi huomasin eilen, kun kaverille sattui myös kurja tapaturma (koiran kimppuun hyökkäsi isompi koirapuistossa ja kädet jäivät väliin), että mun jäykkäkouristusrokotus on tietenkin vanhentunut - se on pistetty viimeksi helmikuussa 1998. Nyt sitten testataan Espoon "erinomaista" ja "ruuhkatonta" päivystystä taas.. Enkä sitten älynnyt edes pyytää yhteystietoja, kun oli vaan kiire siitä tilanteesta pois, enkä huomannut että tuli osumaa. En ole aiemmin tuota parivaljakkoa täällä nähnyt, joten tuskin tulee törmättyäkään enää.

No, jotain hyvääkin. Kuru meni mun selän taakse siinä vaiheessa, kun sain sen kultsun siitä irti ja pysyi siellä. Se siis luotti mun kykyyn hoitaa tilanne ja pitää se hirviö irti sen kimpusta. Ja kun parkkipaikalla nähtiin vielä irti ollut naapurin englanninbulldoggi, joka on hyökännyt Kurun kimppuun hihnassakin, Kuru pystyi vielä ottamaan kontaktia ja leikkimään mun kanssa hanskalla (=superkivaa). Sen englanninbulldoggin sentään omistajat ottivat kiinni, kun huomasivat Kurun, ja siitä selvittiin säikähdyksellä. Nyt sitten suunta lääkäriin. Perhana.

Tiina