Hieroja kävi perjantaiaamuna tsekkaamassa Kurun, ja meillä oli melkein kuin eri koira. Kuru oli ihan onnessaan jo hierojan tullessa kuten yleensäkin, mutta tällä kertaa se antoi ihan rauhassa hieroa ja suuren osan ajasta nautti siitä silmät kiinni. Kerran tai kaksi se ponkaisi ylös kesken hieronnan, mutta muuten se oli hyvinkin rauhassa, ei paljoa tarvinnut alkuhärväyksen jälkeen pidellä. Selkälihaksissa oli pientä tiukkuutta ja pari kertaa Kuru yritti kierähtää selälleen, mutta muuten se oli erinomaisessa kunnossa. Lihaksia on jo jonkin verran tullut, mutta kaukana ollaan vielä siitä lihaskunnosta, jossa se oli silloin joulukuussa. Jatketaan siis reipasta lenkkeilyä ihan hyvällä mielellä, Kurun lihaksetkin ovat kunnossa.

Tänään Kuru kävi Apexissa silmätarkastuksessa, tarkastajana toimi Sari Jalomäki. Kurun silmistä löytyi PPM-rihmoja ja molemmissa nukleuksissa pisteitä, joilla ei ole merkitystä. Pisteet ovat kuulemma olleet siellä syntymästä asti kuten rihmatkin, eivätkä tule mihinkään muuttumaan. PPM:llä tai näillä pisteillä ei ole mitään vaikutusta Kurun elämään tai mahdolliseen jalostuskäyttöön (hehheh, musta tuntuu että sille ei ole ihan muista syistä kauheasti narttuja jonossa. :D). Silmät ovat siis terveet, ei perinnöllisiä sairauksia. Kuru on näköjään todellinen äitinsä poika, niin hyvässä kuin pahassa!

Silmätarkastus meni kohtuullisen hyvin, ensin Kurua vähän jännitti, mutta antoi kuitenkin katsella silmiinsä ihan rauhassa. Vähän se välillä yritti kääntää päätä pois, muttei pyristellyt pahemmin, vaikka Jalomäen lisäksi silmiin katsoi toinen eläinlääkäri, joka opiskeli myös silmäeläinlääkäriksi. Ihan hienosti siis meni. Sen sijaan tippojen laitto ennen tarkastusta meinasi olla vähän taistelua, pideltiin kahden ihmisen voimin Kurun päätä paikallaan kun hoitaja tiputti tipat. Tosin ensimmäisen tipan jälkeen Kuru kyllä antoi laittaa tipan toiseen silmään ihan rauhassa, kun tajusi ettei siinä sen pahempaa tehtykään. Hassu koira.. Aika ylpeä olen myös sen käytöksestä odotustilassa, sillä paikalla oli mm. bullterrieri, rottweiler ja ihan vieressä labradori, uroksia kaikki, ja Kuru käyttäytyi todella rauhallisesti. Silmätipat taisivat vaikuttaa kyllä siihenkin - ja toisaalta myös siihen, että se kuitenkin rähähti Demo-bretonille, jonka se on pienenä tavannut. Meidän Kuru, joka on niin ylisosiaalinen. Nojoo, Demokin on uros, mutta ei Kurulla ole normaalisti mitään tarvetta pullistella sellaisille uroksille, jotka eivät pullistele sille.

Tiina